9 Mayıs 2013 Perşembe

Ne kadar mutlu olduğunuzu cep telefonunuz gösterecek

Cambridge Üniversitesi’nden araştırmacılar akıllı telefondaki verileri dikkate alarak kullanıcının mutluluk düzeyini gösteren bir uygulama geliştirdi
EmotionSense adı verilen bu uygulama, telefon üzerinden kullanıcının nerede olduğu, ortamın ne kadar gürültülü olduğu ve kimlerin iletişim halinde olduğu gibi bilgileri topluyor. Toplanan bu veriler, kullanıcının haletiruhiyesini gösteren durum bildirimleri ile birleştiriliyor.

EmotionSense, bilgisayar teknolojilerinin sosyal bilimler alanındaki araştırmaları desteklemesi amacıyla gerçekleştirilen örnek projelerden birisi olarak kabul ediliyor.
Ses tanıma teknolojisini de kullanan bu uygulama sayesinde kullanıcının mutlu veya mutsuz olduğu herhangi bir müdahaleden bağımsız olarak ortaya çıkıyor.

Uygulamanın ilk deneme kullanımlarında yüzde 70 düzeyinde doğru sonuçlar elde edildiği söyleniliyor.

Uygulama şu anda sadece Android telefonlara indirilebiliyor. Araştırmacılar, diğer akıllı telefonlar için de uygulamayı geliştirmeye çalışıyor.

Cambridge’deki araştırmacıların bu projeye ek olarak yürüttüğü bir diğer çalışma da GPS araç navigasyonu üzerinden duygusal durum algılamayı içeriyor. Araç panelinde bulunan GPS cihazı insanların yüz ifadelerini, ses tonunu ve el hareketlerini algılayabilen özel sensörler kullanıyor.


Kaynak:
www.computerworld.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder