17 Nisan 2013 Çarşamba

Şirket İsmi Seçiminin Önemi


Şirket kurmaya karar verdiniz. Tüm kaynakları hazırladınız. İş kolunuzu, gireceğiniz pazarı seçtiniz. Rekabet ortamını değerlendirdiniz. Sıra şirket ismi bulmaya geldi.
Şirket ismi işletmeler için büyük önem taşır. Sonuçta yaptığınız işlerde bu isimle hatırlanacaksınız. Bundan dolayı şirket ismi seçerken oldukça titiz çalışmalı ve seçici olmalısınız. Sonuçta bu isimle marka olacaksınız. Ayrıca ismi seçerken iş kolunuzla uyumlu olup olmadığına da dikkat etmelisiniz. İşinizle alakalı bir isim sizin için çok daha iyi olacaktır. Ayrıca seçilen akılda kalıcı ve çarpıcı bir isim olmalıdır. İsim seçmeyi önemli kılan bir diğer unsur ilerde şirket ismini değiştirilseniz, diğer isimle yapılan işler silinip gidebilir.

Unutmayın ki şirket başarıları isimle beraber yaşar. Ve Bir diğer önemli unsur şirket isminin daha önce kullanılmamış veya farklı bir şirket tarafından hala kullanılıyor olmasıdır. Çünkü bu hizmeti alan kişilerde kafa karışıklığına sebep olur. Ayrıca sizin başarılarınız diğer şirket tarafından yapılıyor gibi gösterilebilir. Ya da diğer şirket in hataları sizinmiş gibi davranılabilir. Bu konuya dikkat etmek oldukça önemlidir.
Şirket ismi işletmenin faaliyetlerini ifade etmekte büyük önem taşır. İyi düşünülmüş, dikkat çeken bir şirket ismi sizi bir adım öne çıkarabilir. Kullanıcıları sizi denemeye teşvik eder. İnsan aklında “BU NEDİR ?” sorusunu oluşturmak önemlidir. Unutulmaması gereken şirket ismi sadece başlangıçtır. VE sektörde iyi başlangıçlar önemlidir.
 
Kaynak:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder